Werelddorp

Wij kunnen ons voorstellen dat het door de onverwachte grote opkomst 24 juni 2013 (300 aanwezigen) tijdens de derde editie van Oegstgeest in beweging niet gelukt is aan alle onderdelen van de wereldreis in de Almondehoeve een bezoek af te leggen. Graag zetten we daarom hier alle presentaties en deelnemende organisaties nog even op een rij.

Veel dank aan ons fotografenteam: Monique Shaw, Wil van Elk, Niels van der Reijden en Eric van der Reijden. En ook aan onze cameraploeg: Arjan Leest en Tycho van der Reijden.

Actie Paardenkracht (tafel 63)

Actie Paardenkracht (tafel 63)Op de foto: Lucien Geelhoed van het Dorpslab en Willemien Timmers van de Oegstgeester Courant op bezoek bij Lotte Schouten en Lotte Koning van de Actie Paardenkracht.

Ook dit jaar doet het Rijnlands Lyceum weer mee aan Edukans Going Global. Edukans zet zich in voor de versterking van het onderwijs in ontwikkelingslanden. Om leerlingen te laten zien wat er nodig is organiseert Edukans ieder jaar een reis met één of twee leerlingen van de deelnemende scholen die dan kennismaken en samenwerken met de jongeren waar het aan ten goede komt. Voor het Rijnlands waren dit jaar Lotte Koning (MP5) en Lotte Schouten (4 vwo) naar Malawi gereisd om te zien hoe het geld besteed wordt.
meer info >>

AfroKids (tafel 73)

AfroKids (tafel 73)Op de foto: Vivienne Koevoets en Lamin Balde van AfroKids in geanimeerde gesprekken met een aantal bezoekers tijdens de wereldreis in de Almondehoeve.

Stichting Afrokids bevordert en ondersteunt het Afrikaanse kind op het gebied van onderwijs, primaire behoeften en het plezier in creatief bezig zijn. Het bestuur bestaat uit een betrokken en enthousiast team, dat zich graag en met veel liefde en ervaring vrijwillig inzet. Hierbij staat de samenwerking met Afrika hoog in het vaandel. "Wij leren liever mensen vissen, dan dat wij hen vis brengen."
meer info >>

Albert Schweitzer Fonds (tafel 12)

Albert Schweitzer Fonds (tafel 12)Op de foto: onder anderen Bob van Overbeeke (rechts), Meindert Barkema en Betty van Oortmerssen (links) luisteren naar Chris van der Oord aan tafel bij het Schweitzer Fonds.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds verstrekt startsubsidies, door middel van een directe microgift, aan kleinschalige, lokale gezondheidszorgprojecten in Afrika. Zij doen dit op basis van de levensvisie van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer: Eerbied voor het Leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat. Daarnaast reikt de stichting jaarlijks de Albert Schweitzer Prijs uit aan jongeren met een bijzonder ontwikkelingsproject of initiatief op het gebied van gezondheidszorg in Afrika.
meer info >>

Almondehoeve

AlmondehoeveOp de foto: gezellige drukte op het geimproviseerde dorpsplein bij de Almondehoeve voorafgaand aan de wereldreis.

Op het gebied van lifestyle en antiek is de Almondehoeve al enkele decennia toonaangevend. Voor liefhebbers van antiek is hier een grote collectie antieke meubelen te vinden, waaronder Chinese, Spaanse, koloniale en Engelse meubelen, in een ruim opgezette showroom van meer dan 3000 m2. Tijdens Wereldorp Oegstgeest was dit de entourage voor de unieke wereldreis.
meer info >>

Alpe d'HuZes (dorpsplein)

Alpe d'HuZes (dorpsplein)Op de foto: Oegstgeester deelnemers aan de Alpe d'Huzes worden toegesproken door Roelant Oltmans.

Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Dit doen we door te fietsen, door te lopen, door de onmacht van de kankerpatiënt om te zetten in kracht. Iedere fietser heeft op zijn bagagedrager vele mensen zitten waarvoor hij/zij naar boven rijdt. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave.
meer info >>

Amnesty International (tafel 55)

Amnesty International (tafel 55)Op de foto: achter de tafel Yvonne van Velzen en Ben Koster, voor de tafel Marjan Schneider - allen van de afdeling Oegstgeest van Amnesty - in afwachting van de eerste bezoekers. De wereldreis moet dan nog aanvangen.

In ons dorp Oegstgeest zijn al vele jaren mensen actief voor Amnesty International. Bijvoorbeeld: brieven schrijven aan regeringen ten gunste van gewetensgevangenen, het presenteren van Amnesty op markten met informatie en petities, de tweejaarlijkse boekenmarkt, het voorlichtingswerk over mensenrechten op scholen.
meer info >>

Avery Dennison (foyer)

Avery Dennison (foyer)Op de foto: Bob Heeren gaat Sjaak Elmendorp van Avery Dennison voor in het gesprek.

Avery Dennison’s Label and Packaging Materials division (LPM) manufacture and market products under the well-known Fasson® brand name, which includes pressure-sensitive and non-adhesive coated papers, films and foils. LPM products are widely used in brand identity, bar-code labeling systems, product identification and other applications by label converters and consumer product companies.
meer info >>

Bas Bouwlust (tafel 16)

Bas Bouwlust (tafel 16)Op de foto: Petra Goddijn, Monique Funcken en Inge Oosterhuis te gast bij Kees Kassenberg van Bas Bouwlust.

Bas Bouwlust is een gedegen internaat voor expat-kinderen en bestaat al 28 jaar als zelfstandig internaat. Voor kinderen in de middelbare schoolleeftijd die tijdelijk niet thuis kunnen wonen (bijvoorbeeld omdat hun ouders in het buitenland wonen en werken) bied Bas Bouwlust een veilig (t)huis.
meer info >>

Bio Science Park (foyer)

Bio Science Park (foyer)Op de foto: een op het oog zeer geinteresseerd publiek tijdens de gesprekken met het Bio Science Park in het foyer van de Almondehoeve.

Leiden Bio Science Park is the leading life sciences cluster in the Netherlands and ranks among the top five most successful science parks in Europe. It is fully dedicated to biomedical life sciences and offers opportunities for both start-ups and established companies.
meer info >>

Calcutta Rescue (tafel 22)

Calcutta Rescue (tafel 22)Op de foto: Jeroen van Basten Batenburg aan het woord over de Stichting Calcutta Rescue.

Stichting Calcutta Rescue Nederland is opgericht in 1990 nadat twee reizigers, waaronder Jeroen van Basten Batenburg, een tijd in Kolkata (Calcutta) als vrijwilligers werkte in een van de straatklinieken van Calcutta Rescue.
meer info >>

Corpus Experience (tafel 45)

Corpus Experience (tafel 45)Op de foto: Johan de Groot en Ton van der Lans in gesprek met Laurens Geurtz van Corpus.

In Corpus beleef je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Begeleid door een audiotour, beschikbaar in 8 talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch en Chinees) beleef je in groepen van maximaal 16 personen de 'reis door de mens'.
meer info >>

Crianças Alegres (tafel 65)

Crianças Alegres (tafel 65)Op de foto:Ineke van der Sar van Crianças Alegres vertelt een tafelgast over deze stichting.

De stichting Crianças Alegres ondersteunt twee judoscholen in Salvador, Brazilië, die deel uitmaken van een sociaal project. Judodocenten Rosilda Correia en Padre Reginaldo de Freitas bieden jongeren een alternatief voor het leven op straat in de vorm van judotraining. Met beperkte middelen lukt het ze om verscheidene judoka van het project succesvol mee te laten doen aan regionale en nationale judowedstrijden. Deze rolmodellen motiveren de andere judoka om te blijven sporten.
meer info >>

De Partij evenementen (foyer en dorpsplein)

De Partij evenementen (foyer en dorpsplein)Op de foto: Jim, Martijn en Midas van De Partij. Vele complimenten heeft het Dorpslab mogen ontvangen over de perfect verzorgde catering van drankjes en wereldse hapjes. Deze jonge heren waren daarvoor van de partij.


meer info >>

Dorpslab

DorpslabOp de foto: gastheer Eric van der Reijden, presentatrice Yolanda Eijgenstein en Lucien Geelhoed, de organisator van de avond.

Het Dorpslab is in korte tijd gegroeid tot een aanzienlijk platform van verbindingen en innovatie vanuit en met de Oegstgeester gemeenschap. Niet alleen de Oegstgeest in beweging-cyclus, maar ook bijvoorbeeld de agenda voor Groot Oegstgeest 'Oegst!' en de Oegstgeester Midzomerweken zijn vanuit het Dorpslab ontstaan.

De eerstevolgende editie van Oegstgeest in beweging is op maandag 30 september in Duinzigt Meetings & Workspace.
meer info >>

Expat Centre (tafel 57)

Expat Centre (tafel 57)Rechts op de foto: Monique Moot en Bob Slingerland van het Expat Centre.

The Expat Centre Leiden provides a warm welcome to expats who live and work in the Leiden region. They will help you find answers to questions about the issues you will deal with when settling in the Netherlands. Their dedicated expat officers will answer your questions and offer you advice on a wide range of topics.
meer info >>

Gemeente Oegstgeest (dorpsplein)

Gemeente Oegstgeest (dorpsplein)Op de foto: wethouder Wendelien Tonjann werpt een blik op de nabije toekomst van ons werelddorp vanaf het geimproviseerde 'dorpsplein' bij de Almondehoeve.

De gemeente Oegstgeest is een van de eerste actieve partners van het Dorpslab. Momenteel is de discussie over de bestuurlijke toekomst van ons dorp zeer actueel. Ook de gemeenschap zal daar actief in worden betrokken.
meer info >>

Gesar Fund (tafel 53)

Gesar Fund (tafel 53)Op de foto: in het midden achter de tafel staat Nyima Kunga van het Gesar Fund

Het Gesar Fund richt zich op het verlichten van armoede, het stimuleren van onderwijs en het bevorderen van gezondheidszorg in de Tibetaanse Chenduo regio in de Yushu prefectuur en in de regio van Golok.
meer info >>

Grannies to Grannies (tafel 28)

Grannies to Grannies (tafel 28)Op de foto (in dit geval een 'still' uit de video): gezellige drukte bij de dames van Grannies to Grannies.

Grannies to Grannies in Oegstgeest ondersteunt een project in Tanzania in het Muleba District, waar een lokale organisatie genaamd Kwawazee (voor de ouderen) ongeveer 1000 zeer arme grootmoeders helpt bij het verwerven van een eigen inkomen. Zodat ze er in de toekomst beter in slagen hun kleinkinderen groot te brengen.
meer info >>

Halifax (tafel 20)

Halifax (tafel 20)Op de foto: veteraan Dirk Megchelse sr. weet onder meer Leendert de Goeij (tussen de lampen) te boeien met de verhalen over de Halifax.


Healthy Malawi (tafel 36)

Healthy Malawi (tafel 36)Op de foto: belangstellenden informeren uitgebreid naar de activiteiten van Healthy Malawi.

Sinds 2002 is Stichting Healthy Malawi werkzaam in het Nkhata-Bay district, een district in het noorden van Malawi. Initiatiefneemster Sandra Verbaan heeft besloten om de bevolking van Malawi te helpen. Zij richtte haar doelstellingen voornamelijk op de kinderen, die zonder hulp een kansloze toekomst tegemoet zouden gaan.
meer info >>

Hospital del Niño (tafel 77)

Hospital del Niño (tafel 77)Op de foto: Hans Ludo van Mierlo (staand, rechts) is samen met tafelgenoten een en al oor voor het indringende verhaal van Hein van Oosten.

In het Hospital del Niño (kinderziekenhuis) worden regelmatig kinderen opgenomen met ernstige brandwonden. De kinderen komen uit de verste uithoeken van Peru. Als blijkt dat de ouders de behandeling, die soms jaren duurt, niet kunnen betalen wordt dit door Ana Félix Mendoza, een Peruaanse vrouw, met haar dochter Priscilla Borjas Félix in Lima geregeld in samenwerking met Hein van Oosten in Nederland.

Kondanani (tafel 24)

Kondanani (tafel 24)Op de foto Ruurt van den Berg achter de tafel van Kondanani in gesprek met tafelgasten waaronder Michiel Teeuwen (fractievoorzitter VVD) en Mieke van Riel (voorzitter Seniorenraad). Op de achtergrond staat Martine Berger, ook van Kondanani.

De Stichting Kondanani Nederland stelt zich ten doel om het leed van de weeskinderen die in het kinderdorp Kondanani (Malawi) verblijven enigszins te verzachten. Dit doet de stichting door het organiseren van gerichte publiciteitsacties over de Kondanani projecten en het werven van fondsen via fondsenwervingsacties ten einde de projecten te kunnen financieren.
meer info >>

Nalco (foyer)

Nalco (foyer)Op de foto: Antoin Deul van Nalco ten overstaan van het publiek in het foyer tijdens een van de Wereldse ondernemerssessies.

Nalco is an Ecolab company. With 2011 pro forma sales of $11 billion and more than 40,000 employees, Ecolab Inc. is the global leader in water, hygiene and energy technologies and services that provide and protect clean water, safe food, abundant energy and healthy environments. Ecolab delivers comprehensive programs and services to the food, energy, healthcare, industrial and hospitality markets in more than 160 countries.
meer info >>

Oegstgeester Courant (dorpsplein)

Oegstgeester Courant (dorpsplein)Op de foto: Willemien Timmers van de Oegstgeester Courant aan het woord over de Oegstgeester Midzomerweken.

De Oegstgeester Midzomerweken zijn een initiatief van het Dorpslab en de Oegstgeester Courant. Meer dan 16 evenementen die eind juni in Oegstgeest georganiseerd worden vormen samen deze Oegstgeester Midzomerweken. Ook de Oegstgeest in beweging-avond in de Almondehoeve is een van deze 16 evenementen.
meer info >>

Orange Integration (tafel 41)

Orange Integration (tafel 41)Op de foto: links op de foto Marinde Kruis en aan de rechterkant Ruud Kruis van Orange Integration.

Orange integration is the organization that Expats can approach with all kind of questions on any subject, as long as it is connected to the Dutch Society. Feel at home quicker, integrate better into the Dutch society and meet people. It’s pleasant to go to an organisation where there are no silly questions and people are willing to listen and want to help you.
meer info >>

Rabobank (sponsor)

Rabobank (sponsor)Op de foto: Eric van Rossum van de Rabobank wordt door Han Herwijer geattendeerd op onze cameraman.

Tijdens Werelddorp Oegstgeest subtiel maar voor de organisatie dankbaar aanwezig, en in de wereld leidend in internationaal bankieren. De Rabobank is bij uitstek een bank die internationale verbindingen legt.
meer info >>

Repair Café Oegstgeest (passage)

Repair Café Oegstgeest (passage)Op de foto: vrijwilligers demonstreren de werking van het Repair Café. Tijdens de wereldreis hebben zich enkele nieuwe vrijwilligers aangemeld.

Het Repair Café is een reizend evenement dat draait om repareren. Op de wisselende locaties waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag. Eventueel met hulp. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.
meer info >>

Rijnlands Lyceum (tafel 18)

Rijnlands Lyceum (tafel 18)Op de foto: Pieter Wildoer (links) en Paula van van Teylingen-Roest (raadslid Leefbaar Oegstgeest) te gast aan tafel bij Mathijs Hekkelman, de conrector van de internationale afdeling van het Rijnlands Lyceum.

Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest is a bilingual school that offers Dutch and International programmes, both fully accredited by the Dutch Ministry of Education.
meer info >>

Rijnzicht Oogkliniek (tafel 10)

Rijnzicht Oogkliniek (tafel 10)Op de foto: onder andere raadslid Ria Pasterkamp (geheel links) en wethouder Jos Roeffen (op de rug gezien) aan tafel bij de dames van Rijnzicht Oogkliniek.

Oogarts Wouter van den Berg overhandigde begin 2013 300 verzamelde brillen aan Dr. Beto Krishno Roy, Eye Specialist & Phaco Surgeon in Bangladesh. Het komende jaar worden hopelijk weer veel brillen gedoneerd door behandelde cliënten bij Rijnzicht Oogkliniek in de daarvoor bestemde vaas. Oogarts Wouter van den Berg zal in 2014 zeker weer Bangladesh bezoeken en kan zo uw bril weer een tweede leven geven.
meer info >>

Roelant Oltmans (dorpsplein)

Roelant Oltmans (dorpsplein)Op de foto: oud-olympisch kampioen en huidige bondscoach van het Indiaas nationale hockeyteam Roelant Oltmans die het internationale sportcluster tijdens Werelddorp voor zijn rekening nam en ook kort stil stond bij het gelijknamige fonds.

Sporttalenten tussen de 8 en 18 jaar uit Oegstgeest die extra financiële ondersteuning goed kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden voor een bijdrage uit het Roelant Oltmans Fonds. Dit fonds is in 1997 opgericht ter gelegenheid van het behalen van Olympisch Goud door het nederlands herenhockeyteam, dat onder leiding stond van Oegstgeestenaar Roelant Oltmans. Jaarlijks sponsort het fonds getalenteerde sporters of sportverenigingen uit Oegstgeest, die wat financiële steun kunnen gebruiken voor extra training of nieuw materiaal.

Roparun (dorpsplein)

Roparun (dorpsplein)Op de foto: Roelant Oltmans zet teamleden van WeRun4All in het zonnetje.

Van Parijs naar Rotterdam lopen, 525 km in 42 uur, 59 minuten en 14 seconden, in uitstekende sfeer en voor het overgrote deel in de stromende regen… en met een fantastische opbrengst!
meer info >>

Rotary Oegstgeest-Rhijngeest (tafel 51)

Rotary Oegstgeest-Rhijngeest (tafel 51)Op de foto: Jeroen Bruseker en Pim Kuit achter de tafel van Rotary Oegstgeest-Rhijngeest.

Rotary Oegstgeest-Rhijngeest is een club van enthousiaste mensen die graag de krachten bundelen om goede doelen in binnen en buitenland te ondersteunen. Een voorbeeld daarvan is het H2O-4-Charity project.

Scrapwood (tafel 34)

Scrapwood (tafel 34)Op de foto: Annabet Bruijns van Scrapwood aan hun tafel tijdens Werelddorp Oegstgeest in de Almondehoeve..

Drie jonge ondernemers, Quintin, Annebet (winnaars tv-programma Peking Express 2012) en Joey, stuitten tijdens een wereldreis op een bijzondere werkplaats in India. Een enorme stapel schroothout wordt daar verwerkt tot robuuste, kleurrijke, eerlijke meubels en accessoires van hoge kwaliteit. De reizigers draaien een aantal weken mee in de fabriek en weten daardoor als geen ander hoe het er daar aan toegaat: De mensen hebben het goed! De bijzondere ontmoeting in India leidt tot de gloednieuwe winkel Scrapwood, waar duurzaamheid, eerlijkheid en mensenwerk vooraan staan.
meer info >>

Shambhala (tafel 26)

Shambhala (tafel 26)Op de foto: onder anderen Trudy Wijgers en burgemeester Els Timmers te gast bij Shambhala.

Shambhala is een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. De Shambhala-organisatie werd opgericht door Chögyam Trungpa Rinpoche en na zijn overlijden voortgezet door zijn zoon, Sakyong Mipham Rinpoche, beiden westers georiënteerde Tibetaanse meditatieleraren. Behalve traditiehouders van de Shambhala traditie, behoren zij ook tot de Kagyu-, en Nyingmaschool van het Tibetaanse boeddhisme.
meer info >>

Shared Vision (tafel 14)

Shared Vision (tafel 14)Op de foto: bestuursleden van de stichting Shared Vision geven bij hun wereldtafel uitleg over hun missie.

Het doel van Shared Vision is het voorzien in preventieve gezondheidszorg in de dorpen van West-Rajasthan (India), om de last te verlichten van het armste deel van de bevolking. De stichting werkt aan deze doelstelling door het aanbieden van preventieve, maar ook directe gezondheidszorg. Ook gezondheidseducatie behoort tot de activiteiten van de stichting. Het westelijke deel van Rajasthan is een van de armste gebieden van India.
meer info >>

Simavi (tafel 30)

Simavi (tafel 30)Op de foto: Mariska de Roode en Wim Kronenburg, de makelaars van Proper Makelaardij, aan tafel bij Alies Herwijer van Simavi.

Simavi komt op voor het recht op een goede gezondheid van mensen in ontwikkelingslanden. Simavi richt zich met evenementen, publicaties, publiciteit en lobby op het beleid rondom thema's als water, sanitatie en hygiëne en seksuele reproductieve gezondheid en rechten.
meer info >>

Sinensis (foyer)

Sinensis (foyer)Op de foto (in dit geval een 'still' uit de video): Ruud Santing van Sinensis in gesprek met Bob Heeren namens het PVOO

Sinensis Life Sciences, based in the Netherlands, is an independent provider of laboratory testing and manufacturing services to the international life sciences market. Sinensis’ services range from (bio)chemical and microbiological quality control testing of pharmaceutical raw materials to finished dosage forms, thereby covering release, stability and validation studies. Method development departments can develop custom test methods from scratch or based on client methods.
meer info >>

Sinterklaas (dorpsplein)

Sinterklaas (dorpsplein)Op de foto: hooggeëerdbezoek uit Spanje, Sinterklaas en hulppiet Piet worden ontvangen door wethouder Wendelien Tonjann (Gemeente Oegstgeest) en Lucien Geelhoed (Dorpslab).


meer info >>

Specialized Health Care Beira (tafel 75)

Specialized Health Care Beira (tafel 75)Op de foto: onder meer wethouder Johanna Haanstra (links) en Kees Bergman (rechts) luisteren aandachtig naar medicus Jan Prins in de toepasselijke omgeving van de 'oude apotheek' in de Almondehoeve.

Building Specialized Health Care Capacity in Beira, Mozambique. Samen met de Mozambikaanse overheid en samen met collega-internisten en hoogleraren heeft Jan aan de Katholieke Universiteit van Beira een artsenopleiding opgezet en draaiend gehouden. Nu de eerste lichting basisartsen klaar is, is hij samen met anderen bezig een opleiding tot internist op te zetten, met accent op infectieziekten en AIDS, daar een groot probleem.

St. Maarten Tourist Bureau (tafel 69)

St. Maarten Tourist Bureau (tafel 69)Rechts op de foto: Bart Schuller, vertegenwoordiger van het St. Maarten Tourist Bureau in Nederland én inwoner van Oegstgeest, vertelt vol verve over de geneugten van St. Maarten.

St. Maarten is een aangename verrassing in de Caribbean: een luxe vakantiebestemming en een exotische ontdekking. Op het eiland St. Maarten gaat de ontspannen Caribische flair samen met een mondaine 'vibe'. Al snel ontdek je de unieke combinatie van sferen. St. Maarten (of St. Martin) is al bijna 4 eeuwen de enige plek ter wereld waar Nederland en Frankrijk aan elkaar grenzen. Hartelijk welkom op St. Maarten!
meer info >>

Synquity (tafel 43)

Synquity (tafel 43)Op de foto: Madeleine van der Steege van Synquity in gesprek met een tafelgast. Op de achtergrond Helen Vince, ook van Synquity.

Perhaps like you, we want people to love, our work to matter and to take care of our planet. It’s important to us that our team enjoys making a difference in organizations and the people in them. We treasure the fact that we are only human and have faith in people’s (and our) capacity and desire to do things better at work.
meer info >>

Tandheelkunde Kenia (tafel 71)

Tandheelkunde Kenia (tafel 71)Op de foto: Oegstgeester tandarts Hil Breuer maakt bezoekers deelgenoot van zijn tandeheelkundige project in Kenia.

De stichting Tandheelkundeproject Kenia verleent gratis tandheelkundige hulp op scholen in Kenia. Dat is vooral in het Kwaledistrict achter Mombasa hard nodig, want daar was tot voor kort slechts een tandarts voor 500.000 inwoners. Daarnaast is in het centraal in het gebied gelegen plaatsje Ukunda met sponsorgeld op eigen grond inmiddels een moderne kliniek gebouwd.
meer info >>

TiC (tafel 61)

TiC (tafel 61)Op de foto: een volle tafel met bezoekers luisterend naar de Roemeense missie van de TiC-jongeren komende zomer.

TiC staat voor Teenagers in Christ, de jeugdgroep van de Nederlands Gereformeerde kerk van Oegstgeest. De groep bestaat uit ongeveer 25 jongeren en 6 leiding en gaat deze zomer naar Roemenië. In Roemenië doen ze een kinderclub voor de zigeunerkinderen en voeren bouwwerkzaamheden aan hun huisjes uit.
meer info >>

Van der Luyt Transport (foyer)

Van der Luyt Transport (foyer)Op de foto: Joost van der Luit van Van der Luyt Transport in het foyer tijdens een sessie van de Wereldse ondernemers.

Dit huidige als hofleverancier bekroonde vierde-generatie-familiebedrijf werd in 1907 opgericht. Een uitstekende service en kwalitatieve diensten vormen sindsdien de uitgangspunten onder het motto "wat we doen, doen we goed of anders doen we het niet". Kernactiviteiten van deze organisatie zijn dagelijkse geconditioneerde transporten op Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk vanuit de hoofdvestiging in Oegstgeest of de vestiging in Aalsmeer.
meer info >>

VentiVenti (tafel 32)

VentiVenti (tafel 32)Op de foto: Dick Hoogervorst ontvangt achter zijn wereldtafel tafelgasten met een goed verhaal over VentiVenti.

Stichting VentiVenti is een ontwikkelingsorganisatie, die de ontwikkeling van kennis, gezondheid en levens- omstandigheden van kinderen, als ook volwassenen, in de streek Ituri in de Democratische Republiek Congo ondersteunt. Bijvoorbeeld met ondersteuning van het weeshuis in Bunia, studiebeurzen en begeleiding van studenten en het in stand houden van de gezondheidskliniek in Badiya.
meer info >>

Vietnamese loempia's

Vietnamese loempia'sOp de foto: Ronald Kuivenhoven (PVOO) en Els Goddijn (beeldend kunstenares) aan de loempia.

De loempiakar - wereldberoemd aan de Lange Voort - was mogelijk gemaakt door een stille sponsor waardoor de organisatoren weer een mooie internationale verbinding konden noteren.

Villa Soraya (tafel 67)

Villa Soraya (tafel 67)Op de foto: Monique de Ruiter van Villa Soraya laat aan Ad van Nieuwland en Han Herwijer haar aanbod zien.

Villa Soraya is al 6 jaar specialist in luxe vakantievilla’s en appartementen in Zuid-Frankrijk, Toscane, Campania en de Costa de Azahar. Monique de Ruiter werkt vanuit Oegstgeest.
meer info >>

VluchtelingenWerk (tafel 59)

VluchtelingenWerk (tafel 59)Op de foto: Monique van der Westen en Dik Sanders van VluchtelingenWerk in gesprek met tafelgasten.

VluchtelingenWerk Oegstgeest zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in onze regio. Zij begeleiden hen tijdens het hele traject dat zij in Nederland afleggen. Vanaf het moment dat ze aankomen, tot ze volwaardig meedoen in onze samenleving.
meer info >>

Wereldwinkel (tafel 79)

Wereldwinkel (tafel 79)Op de foto: het team van de Wereldwinkel Oegstgeest poseert voor onze fotograaf.

De Wereldwinkel in Oegstgeest verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. De producenten - koffieboeren, zilversmeden, pottenbakkers en vele anderen - ontvangen rechtvaardige prijzen. Hierdoor kunnen ze een beter bestaan opbouwen voor zichzelf en hun gemeenschap. Met uw aankoop helpt u hen daarbij. Wereldwinkels verkopen bijvoorbeeld koffie met het Max Havelaar-keurmerk, knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India.
meer info >>

Zeker het vermelden waard...

Aan deze editie van Oegstgeest in beweging werkten mee: de Almondehoeve, AfroKids, Ajax Cricket, Albert Schweitzer Fonds, Alpe d'HuZes, Amnesty International, Avery Dennison, Barthen, Bio Science Park, Bob Heeren, Corpus Experience, De Partij Evenementen, Djoser, Dutch Health Network, Expat Centre Leiden, Gemeente Oegstgeest, Gesar Fund, Halifax, Hallink Coaching & Training, Healthy Malawi, Hospital del Nino, Indruk, Innerscales, Kondanani, Millenniumgemeente Oegstgeest, Nalco, Oegstgeester Courant, Orange Integration, Proper Makelaardij, PVOO, Rabobank, Repair Cafe, Rijnlands Lyceum, Rijnzicht Oogkliniek, Roelant Oltmans Fonds, Roparun, Rotary Nieuw Rhijngeest-Oegstgeest, Scrapwood, Shambhala, Shared Vision, Shaw Fotografie, Simavi, Sinensis, Sinterklaas (en Zwarte Piet), St. Maarten Tourist Bureau, Stoelmassage Oegstgeest, Synquity, Tandheelkunde Kenia, TiC, Unicef, Van der Luyt Transport, Venti Venti, Villa Soraya, VluchtelingenWerk, Wereldwinkel Oegstgeest en het hele team van Dorpslab.